Sunday, November 29, 2009

My Sagittarian


"She's not always going to say the kind of things you want to hear. But now and then she'll say something so special and splendid, it will make you feel like singing..."
  • Sagittarius is the clown and truth-speaker of the Zodiac
  • She is known to be athletic, and sometimes clumsy - occasionally tripping over her feet, or tongue.
  • She likes her look sporty, preferring pants to skirts and sportswear to anything more formal.
  • She'd got a good sense of humor.
  • The Sagittarian women are best of the home-makers and they decorate it with a great taste.
That is some things to know about my Sagittarian, NURUL AIN ABD RAHMAN. Happy birthday dear. Love you so much!

Tuesday, September 1, 2009

ADikku sang Anis Najiha

Tersebut la kisah sang Anis Najiha Rajuna Tapa Mariappan Walle! haha... Adek ade sorg je... so kalo nk tmbah2 name nk tmbah name sape lg kn? dia jugak la yg jd mangsa...

My lil sis ni mmg fun... dia nye character ni bubbly la... huhu... blur2... tu yg bwat lawak tu... haha..

Satu-satunya anak perempuan, jadi dia pon da terjebak juga dlm industri automobil. Terkenal sebagai tokey half-cut, dia juga merupakan peneman setia utk test kereta lepas modified. The time-keeper, kebanyakan masa 0-100 kereta kat rumah dia la yang rekod....

A cat lover, yg sgt2 love cat, dia lagi sanggup tengok nemo gmok dr dia yg gmok... haha...

OK, here's the important part:

Adek,
HAPPY 15TH BIRTHDAY!
Good luck for your PMR, i know you can do it, just keep trying k...
Remember, "winner never quits, quitter never wins"

~Azlan~

Sunday, August 23, 2009

FSU 2009

video

Tiba-tiba teringat pulak masa perform kat Festival Seni Uniten (FSU) 2009. Kitorang bawak lagu P.U.S.P.A dari ST12 dan lagu Revolusi dari Bunkface. Ini adalah appearance pertama band ni setelah beberapa bulan training bersama.

Sebenarnya, kenangan manis bukan di atas stage sahaja, tetapi preparation sblum perform juga meninggalkan kesan di hati. Duduk di bilik jamming berdiskus, try and error bersama-sama... Mula-mula main rasa cam tak masuk je... and slowly develop sampailah jadi main lagu tu....

Tapi yelah, stage fright memang tak dapat dielak, jadi adalah slack sikit ketika perform kat atas stage.

Kepada si dia yang datang dari Shah Alam... Terima kasih kerana hadir memberi sokongan. You're the best :)

Abang juga datang bersama gang2 dia meramaikan lagi penonton kitorang. Thanx bro!

Buat kawan2 yang hadir dan menjadi peminat fanatik kitorg dengan jerit "Jangan2!" dan "Revolusi!" Thanx guys! Hari tu band kita yang paling ramai penonton. Tempat tu kita yang punya! hahaha.....

Monday, July 20, 2009

Happy Birthday Cancer!


Aidil Sufian bin Mohd Fitri.
22 tahun.
Pengasas sukan bermotor di Azmahal.
Menyebarkan ideologi dengan sikapnya yang diplomatik.
Pakar rundingan yang mampu menyelesaikan setiap kes di atas meja.

Jika anda lihat di dalam gambar, ternyata dia memang seorang die hard MU.
So, happy birthday bro, MU pon baru menang, kira present la tu... huhu.....

BTW, thanks utk rm1 .....

Last but not least, happy birthday to all Cancerian, terurama
Bonda Azmah Arif yang hari jadinya tanggal 12hb Julai, tahun? rahsia..... zasss........

Monday, May 11, 2009

Mother's Day


Selamat hari ibu buat bondaku Azmah bte Arif aka Azmahal, penulis blog yang rajin dan sering memberi nasihat dalam tulisan beliau. Seorang surirumah yang cekap mengendali keadaan, seorang remisier yang banyak membimbing, seorg bidder yang otai, dan banyak lagi....

Beliau seorg yang kelakar....
tetapi tegas dalam menjalankan tugas2nya....Seorang yang mudah mesra/peramah

itu la sedikit sebanyak tentang bondaku....

okeylah, kasi lagu seround ah...

Mengapa kanta ini masih berkaca
Sedangku telah pun terima di dalam redha
Segala kepahitan
Pengalaman menjadi penawar
Mengejar impi ke pintu Syurga

Duhai bonda
Bilakah akan ku kecapi kasturi
Penebus maruah
Dan semangat lama

Mengapa sinar neon dan gedung indah
Kotaraya yang menjanjikan sejuta rasa
Sejuta haruman
Kini menjadi penjara jiwa
Ku yang merindukan ketenangan

Duhai bonda
Hari-hariku kini berlalu
Bagaikan bahtera
Tanpa layar dan kemudi

Bonda
Akhirnya terbongkar jua rahsia
Tangisan dan gurindam
Keramat kasih sayangmu

Bonda
Saat dan pertemuan semula
Kita kali ini
Akan ku abadikan
Keramat kasih sayangmu

Oh! bonda

Saturday, March 28, 2009

Thank You

Ucapan terima kasih masih belum habis lagi... kalo lihat dari post sebelum ni, Babah belum di mention lagi kan? Haa.... Babah kena tunggu malam pasal dia akan bawak gi dinner, heheh... so thank you Bah for the dinner.

Haziq call pukul 3 a.m untuk wish birthday, thank you bro for the effort. Di susuli dengan entri khas, it so nice of you bro. Ada lagi aktiviti bersama, main Crash di bulan puasa, main Marble kat computer atuk, mancing haruan....

Jiha juga membuat post khas, and it touched me sis... And hari ini baru sedar, 80% pergi ke bilik Jiha untuk tanya "ada nampak barang Alan?" hahaha.....

Kepada mereka2 yang turut wish, thank you...

Friday, March 27, 2009

Happy Birthday >Me<

Hai hai.. salam muhibbah...

Pertama sekali terima kasih kepada keluargaku yg menyinarkan 12 tgh mlm 27hb Mac. Dengan 2 keping kad, perhatian dan masa anda, amat bermakna di hari jadi ini. Apalah yang lebih baik dari ini semua, betul tak?

Oh ya, Abang masih di uniten, tapi beliau tetap wish walaupon di kejauhan bersama handphone yang rosak menggunakan handphone rakan. Thank you bang, nak reply hp abg rosak, so thanks di sini....

Mama pula membuat entri khas yang menggamit memori... (tak mau banyak cerita, baca disana.... disana.... disana....)

Jiha pula menemankan dinner di Kedai Kopi dan menghadiahkan semangkuk sup oxtail (dia da x abes, seperti biasa...) walaupon diri ini dah makan chicken chop :)

Si Dia memberikan wallet baru menggantikan wallet yang dah pakai dari form 1... diberi sblum birthday pasal x tahan tgk wallet yang zipnya da rosak... huhu...

Jadi, apakah hadiah yang paling bermakna? TOGETHERNESS <- money can't buy, but it's the most important thing in life. It make you feel needed by others and keep your will strong to pursuit in life....

Saya bersyukur di beri keluarga seperti ini!

Monday, March 2, 2009

Konsert Alam Muzik M. Nasir

1st March, it was the end of my holiday. But it sure was a PERFECT ending. Watching M Nasir concert was part of my dream, and meeting him face to face... It was to good to be true. So, show start at 9.00pm, and it was packed with his art. The instrument was perfect, the music is rich, prop play it parts and showmanship is superb.

The show start with a dark environment. It was so dark, and there is a man, in white, lying in a box, miming M Nasir singing 'Di Balik Cermin Mimpi'. Then, end of that song, M Nasir went out with his hood looking so damn smart. M Nasir sang not only his popular songs, but also his artistic full of art songs. Some of the songs are :
  1. Hati Emas
  2. Rajawali Terbang Tinggi
  3. Mentera Semerah Padi
  4. Sahabat Gua
  5. Raikan Cinta
  6. Phoenix Bangkit
  7. Falsafah Cinta
  8. Kepadamu Kekasih
  9. Ada
  10. Juwita Citra Terindah
  11. Sentuhan Listrikmu
  12. Apokalips
  13. Suatu Masa
Hehe, trying to remember all, but I can't. The selection proved that Sifu is universal, he can compose, write and sing in all genre. It was worth buying the ticket, as you can really feel the music. When he delivers 'Suatu Masa' he just stand, plucking guitar, but it goes straight into your heart, with his expression and feel, you just can get the message of the song .

I hope there will be more concert of him after this, as he is getting older, so better do it fast before he lose his stamina.

Among the celeb that i met that night are
  • Alin
  • Hattan
  • Azean Irdawaty
  • Tom Abang Saufi
  • A Rahman Hassan
  • SITI NURHALIZA + Datuk K
How? Hebat tak M Nasir? Tengok la sape yang datang konsert dia...

Impian ku tercapai.

And thanx to my sponsor, be it Babah, Mama or Abang (actually i want to wish when it is confirm, but to prevent gossips and speculation, i thanks all of you for your cooperation and support (moral or money)

Wednesday, January 28, 2009

Taman Permainan tempat kami experimentasi

Ya... ini masih saya, cuma dalam keadaan terbalik....

Experiment beam balance


Acara lompat melompat (gambar tradisi?)
Bukan, kami bukan rombongan dari sekolah spastik, kami cuma tak dapat makan kepak ayam...

Tuesday, January 27, 2009

Balik Kampung hati jadi G|I|R|A|N|G

Da lame sungguh tak balik kampung, last balik masa Raya Aidilfitri, ni da raya cina. Lama sungguh da tak jumpa Atuk n Nenek. Kali ni juga balik dapat la reunion ngan keluarga Pak Long sebab Azah, Aziq n Zati sume balik. MERIAH!

Makanan pon meriah, macam2 ada, asek makan je..... antara menu yang ada...

Rumah Nenek
  • Sambal goreng ~favourite~
  • Lempeng kelapa
  • cucur bawang
  • laksa johor ~sedap~
  • sambal tumis
  • ayam masak merah
  • ayam goreng
Rumah Mak Long
  • Asam pedas
  • Bubur pulut hitam
  • Ais Krim + goreng pisang ~best~
  • Sambal tumis udang
Haha... banyak kan? sori la kepada Nenek dan Mak Long yang disusahkan asek nak kene masak je... Terima kasih sebab makanan sume best2.

Pastu ari tu nenek ade bwat lawak spontan punya yg x bleh blah dan x kan dilupakan...

Atuk: Dil, makanan yang haram beli apa? Yang Israel punya.... (sambil kunyah kepak ayam)

Aidil: Mc Donald, mi hailam (cubaan bwat lawak)

Nenek: Kepak ayam... (muka selamba)

Atuk: Kepak ayam??

Haha... nenek memang x bleh blah...

So, a picture tells thousands or word...

Atuk dalam proses mengubah rumahnya menjadi Kelab Malam

Sepanjang di Batu Pahat...